Onze bootbouwschool
Onze bootbouwschool


Nieuwe cursus: 14 t/m 18 november 2022


Al 90 jaar bouwen we op onze werf, Scherpel Jachtwerf, houten jachten, in de beginjaren vooral zeilboten, zoals BM, valk en vrijheid, vanaf de vijftiger jaren verwerven we onze bekendheid met de bouw van luxe motorvletten en sloepen. Allemaal van hout. Want van hout worden de boten het mooist, vinden wij. We bedachten dat er meer mensen zijn die het mooi vinden een boot te bouwen van hout, dus zijn wij een bootbouwschool begonnen. Graag willen wij u van onze kennis gebruik laten maken en u in staat stellen bij ons een houten boot te bouwen.

Wij zorgen voor de ruimte, de materialen, gereedschap, kortom voor alles wat er nodig is, zodat u zich volledig kunt richten op het verwerven en toepassen van de kunst van het botenbouwen. Hierdoor kunt u in korte tijd, twee of vijf dagen, afhankelijk van het type boot, een complete boot bouwen. Als u opgeeft voor één van de cursussen dan krijgt u les samen met 3 andere cursisten. Aan het eind van de cursus gaat één van de cursisten, tegen betaling van de materiaalkosten, met de boot naar huis.

Type boten:
Een Lumberyard Skiff, een mooi roeibootje, bouwt u in twee dagen. U leert werken met electrisch handgereedschap, meten, aftekenmethodes toepassen en moderne lijmtechnieken. De cursus is in groepsverband of u doet samen met uw dochter of zoon mee aan de ouder-kind cursus. De cursus is geschikt voor (groot) ouders en kinderen vanaf 10 jaar. 

De Acorn Skiff, een overnaadse roeiskiff, bouwt u in vijf dagen. Aan het eind van de cursus moeten alle gangen erop zitten. De romp is dan klaar. Thuis kunt u de boot verder afwerken, het moeilijkste gedeelte van de bouw hebben we achter de rug. Natuurlijk kunt u ook een weekje langer blijven.

De Scherpel Dinghy, een echte overnaadse sloep, bouwt u in vijf dagen. Dan is ook bij dit model het moeilijkste achter de rug. De Scherpel Dinghy is 5 meter lang en kan uitgerust worden met een buitenboordmotor (in een bun) of een inboard motor. Ook kan de sloep zeilend gemaakt worden. 
De afwerking van de Scherpel Dinghy duurt langer dan een extra week, wij adviseren daar ongeveer 2 weken voor uit te trekken. Maar daarna kunt u met uw vrienden of gezin het water op!

Een casco afbouwen: Voor het afbouwen van een casco kunnen wij u de vaardigheden van het fijne handwerk bijbrengen. Het afbouwen van een Acorn Skiff duurt vijf dagen. 

Groepsles, teambuilding of bedrijfsuitje:
Het is ook mogelijk om samen met uw collega’s, vrienden/dinnen een boot te bouwen. Wij kunnen daar een passend arrangement van maken; compleet met diner, overnachting in de omgeving, zeillessen of een rondvaart.
Ik wil mij graag opgeven voor de tweedaagse cursus Lumberyard skiff

Bouw van een Lumberyard skiff
Lestijden: 8.30 tot 16.30 uur
Inclusief koffie en thee
(zelf lunch meenemen)
Kosten: € 400,- zonder boot
€ 740,- met boot

Schrijf je hier gelijk in
Ik wil mij graag opgeven voor de vijfdaagse cursus Acorn Skiff

Bouw van een Acorn Skiff
Lestijden: 8.30 tot 16.30 uur
Inclusief koffie en thee
(zelf lunch meenemen)
Kosten: € 740,-

Schrijf je hier gelijk in

Ik wil mij graag opgeven voor de vijfdaagse cursus Scherpel Dinghy

Bouw van een Scherpel Dinghy
Lestijden: 8.30 tot 16.30 uur
Inclusief koffie en thee
(zelf lunch meenemen)
Kosten: € 740,-

Schrijf je hier gelijk in
Casco afbouwen Acorn Skiff


Casco afbouwen Acorn Skiff
Duur van de cursus: 5 dagen.
Lestijden: 8.30 - 16.30 uur.
Zelf meenemen:
Werkkleding en lunchpakket.

Schrijf je hier gelijk in